Amerika Kapitány - Új irány

Amerika Kapitány - Új irány

A Nagy Marvel Képregénygyűjtemény 11.kötete

Borító:
Kemény
EAN:
977253294803718011
Brand :
kepregenymarket
Webshopunkban:
Raktáron
V26 Bolt :
Raktáron
Váczi depo :
Raktáron
Webshop készlete: Raktáron
3 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 35 Ft
Kedvencekhez
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek


A szeptember 11-i támadások után Amerikának módot kell találnia arra,
hogy harcoljon a terrorizmus fenyegető veszélye ellen.
Szükségük van egy hősre, akire felnézhetnek. Aki küzd az igazságért,
és akinél jobbat nem találni Amerikában. Ez az ember Steve Rogers, vagyis Amerika Kapitány.
De vajon elég lesz a sziklaszilárd teste és törhetetlen szelleme ahhoz,
hogy eloszlassa a terrorizmus árnyékát a szabadság földjéről?
A gyűjtemény a Captain America 4. széria 1-6.számát tartalmazza.


Hetvenéves szuperképességű igazságosztói pályafutása során Amerika Kapitány jó pár olyan kalandban vett részt, amiket valós események ihlettek, számos író használta őt az amerikai nép viszontagságainak metaforájaként.
A II. világháború sötét napjaiban ő testesítette meg minden olyan katona vágyálmát, aki szívesen behúzott volna egyet Hitlernek. A hetvenes években, miközben Amerika a Watergate-botrány nyomán kibontakozó csalódottsággal küzdött, Kapi is hasonló lelki válságot élt át,
miután egy szuperbűnözői összeesküvés nyomaira bukkant a kormányzat szívében. 2001-ben pedig a honfitársaihoz hasonlóan szembe kellett néznie a szeptember 11-i terrortámadások leírhatatlan tragédiájával.
John Ney Rieber és John Cassaday vállát nyomta az a hatalmas felelősség, hogy elkészítsék Kapi legelső 9/11 utáni füzetét. Kevésbé tehetséges alkotók kezéből valószínűleg egy túlzóan nacionalista, botladozó, reflexív ideológiákkal tűzdelt, hazafias szólamokkal teli ömlengés született volna.
Ők viszont az azt megérdemlő tisztelettel álltak a témához, hogy egy olyan elgondolkodtató mesét írjanak nekünk, ami komoly kérdéseket tesz fel Amerikát, annak világban betöltött helyét és a terrorizmus okait illetően.

Megjelenésekor az Új irány megosztóra sikeredett, nagyobb törést okozott Kapi rajongói között, mint előtte bármi. Egyesek dicsérték Riebert, amiért egy ennyire érzékeny témához nyúlt, mások csak politikai állásfoglalást láttak benne. Ám akár szeretjük, akár nem, az biztos, hogy ezt követően Amerika Kapitány képregényes kalandjai gyökeresen megváltoztak.

Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
977253294803718011
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
simplepay_hu_v2