Batman/Vadásznő - Vérszomj

Batman/Vadásznő - Vérszomj

A DC Comnics Nagy Képregénygyűjtemény 73.kötete

Szállítás GLS futárral:
1 munkanap - ha 14 óráig megrendeled
Szállítás Foxpost automata:
2 munkanap - ha 08 óráig megrendeled
Borító:
Kemény
Oldalszám:
152
Brand :
kepregenymarket
Raktáron
3 290 Ft
A vásárlás után járó pontok: 165 Ft
Kedvencekhez
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

BATMAN/VADÁSZNŐ: VÉRSZOMJ
Eredeti megjelenés: Batman/vadásznő: Vérszomj 1-6.szám,
2000júniusa és novembere között

A Gotham Cityre lesújtó „Senkiföldje” eseményt követően valaki a Vadásznőt utánozva öl,
és saját bosszúvágyát felhasználva próbálja őt tönkretenni.
De mi hajtja ezt a mérvű megszállottságot?
Hogyan válhatott a Helena Bertinelli nevű kislányból felnőve Vadásznő?
Ezt próbálja meg kideríteni a Kérdés nevű férfi, miközben igyekszik életben tartani őt.
De még ha el is nyeri a Vadásznő bizalmát, vajon az nem fogja eltaszítani őt magától?
A végén egyedül Vadásznő hozhatja meg a döntést,
melyik utat választja: hogy az igazság vagy a bosszú ösvényére lép.
DC SUPER STARS 17.SZÁM
Eredei megjelenés: 1977.december

Helena Wayne, Bruce és Selina Kyle Wayne lánya
a gyász és bosszúvágy által vezérelve bűnüldözésre
adja fejét Gotham utcáin, mint a Vadásznő.

Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
978837566516173
Vélemények
Átlagos értékelés:
( 4 )
2019.10.02 21:18
 - Váradi György
Ha szereted a szirupos, happyendes történeteket, nem ez lesz a kedvenced. A DC Nagy képregénygyűjtemény 73-as kötet, a Batman/Vadásznő: Vérszomj egy családi dráma. De nem afféle limonádé dél-amerikai. Ez kőkemény szicíliai. Ez az egyik legveszélyesebb ragadozó fajta, a polip, és annak nemezisének története. Az érinthetetlenség, a hatalom, a család és a bosszú meséje ez.

Helena Bertinelli élete tragikus fordulatot vesz, kislány korában. Alig nyolcéves, amikor elveszíti családját (Nem csak ebben hasonlít, vagy emiatt kötődik csupán Batmanhez.). Persze ő rosszabbul járt mint Bruce, hiszen mindenkit kiirtanak, aki Bertinelli, lakjon bármerre a világban. A szüleit és testvérét Helena szeme előtt mészárolják le. (Veszélyes Gothamben gyereket nevelni…) Oda a család biztonsága, és a vagyonuk is, minden. Nagybátyja veszi magához (védelmébe) az elárvult gyermeket, nála tanulja meg megvédeni magát és nő fel gyönyörű fiatal nővé. Pisze orrocskája és hollófekete fürtjei a legtöbb férfi szívét megdobogtatják. Miután visszatér szülővárosába, ez és a családja iránt érzett tisztelet bejárást biztosít neki a szervezet legfelsőbb köreibe. A farkasok nem is sejtik, hogy a köztük járkáló bárányka a Vadásznő, akinek legfőbb célja megfizetni családja gyilkosainak, és kideríteni a legfontosabb, leggyötrőbb kérdésre a választ: Miért? Ő miért van életben?

Kérdések és válaszok… és ezek motorja a kíváncsiság. Már a Paradicsom óta üldözi az emberiséget a tudásvágy. A tudásszomj sok szuper találmányt, de legalább ennyi szenvedést is okozott már az emberiségnek. Mindannyiunk életét átszövi a kíváncsiság, a kérdések… és folyvást keressük, kutatjuk a válaszokat. Némelyikre megtaláljuk, másokat örökre homály fed.
Ez a könyv sok kérdést tartalmaz (Kik irtották ki a Bertinelliket? Kinek a parancsára? Helenát miért nem ölték meg? Ki akarja félreállítani Vadásznőt? Megszüntetheti a bosszú a rémálmokat? Mi történik Vic és Helena között az utolsó oldalakon?... stb.). A legtöbbre választ is kapunk. De hogy ezek kielégítőek-e vagy sem, azt mindenkinek magának kell eldöntenie.

Greg Rucka mesterien szövi ennek a kriminek a szálait és bevezet minket Helena múltján és jelenén keresztül a szervezett bűnözés történetébe, mindennapjaiba. Főhősnőnk karaktere nem túl bonyolult, de épp emiatt könnyen át is érezhető helyzete, kétségbeesése, fájdalma, dühe, elszántsága. Gyönyörűen fel van építve a történetben a gothami szervezett bűnözés szerteágazó tevékenységi köre, és ügyesen bemutatja a családok fejei közti bonyolult hatalmi hálót, jól ábrázolva a generációk között néha kialakuló szakadékot is.

Rick Burchett rajzai egyszerűek, mégis tökéletesek. Olyan arcokat prezentál az egyes családok élére, mintha fél életét maffiózók között élte volna le. Figuráiról messziről lesír, hogy „tiszteletre méltó férfiak”. Ugyanakkor remekül állnak neki az akció jelenetek is, de az apró gesztusok, mimikák is mind betalálnak.

Mindenki számára érdekes lehet ez a történet, aki rajong a Denevérért és szűkebb/tágabb „családjáért”.