Boldogan éltek, míg meg nem haltak... És azután?

Boldogan éltek, míg meg nem haltak... És azután?
Boldogan éltek, míg meg nem haltak... És azután?
Szerző:
Singer Magdolna
Nyelv:
magyar
Borító:
keménytáblás
Oldalszám:
48
Kiadó:
Móra Könyvkiadó
EAN:
9789636031695
Kiadás éve:
2023
Webshop készlete: Raktáron
3 499 Ft
A vásárlás után járó pontok: 35 Ft
Kedvencekhez
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Ha valakit elveszítünk, azzal saját múlandóságunkkal is szembesülünk. Ha szülőként nem beszélünk hitelesen a veszteségekről, a gyermek megérzi a lappangó titkot, és még sokkal jobban fog félni. Őszintének kell hát lennünk vele, de önmagunkkal is, hogy az, amit mondunk, összhangban legyen mindazzal, amit gondolunk, érzünk és teszünk.
A szülő halállal kapcsolatos gondolatai és félelmei alapvetően meghatározzák a gyermek érzéseit is. A legnagyobb segítséget a veszteség feldolgozásban az a felnőtt nyújthatja, aki maga is gyászol, és a gyermeknek módot ad arra, hogy gyászában részt vegyen. Még a kegyetlen igazság is könnyebben elviselhető, mint a nyomasztó titkok. Amit nem képesek megmagyarázni, az saját képzeletükkel pótolják, ez sokkal rosszabb, mint a valóság. Ha nem beszélünk a veszteségről a gyermekünkkel, azzal akaratlanul is letiltjuk a gyászát. Ez megrekesztheti a személyiségfejlődés folyamatát, olyan kapcsolatteremtési és érzelmi zavarok alakulhatnak ki, amelyeknek a hatása felnőttkorban is megmarad. Hogyan segíthetünk ebben a folyamatban gyermekünknek?

Erről szól ez a könyv, amelyben Singer Magdolna vezet bennünket végig ezen a folyamaton hitet és reményt adva, hogy a gyász, a veszteség túlélhető, feldolgozható.
Kádár Annamária
Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
b-217533
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
simplepay_hu_v2 kandh_v2