Erdélyi lakoma újratöltve - Irodalmi szakácskönyv

Erdélyi lakoma újratöltve - Irodalmi szakácskönyv
Erdélyi lakoma újratöltve - Irodalmi szakácskönyv
Szerző:
Kövi Pál
Nyelv:
magyar
Borító:
keménytáblás
Oldalszám:
460
Kiadó:
Helikon Kiadó
EAN:
9789636201234
Kiadás éve:
2023
Webshop készlete: Raktáron
7 499 Ft
A vásárlás után járó pontok: 75 Ft
Kedvencekhez
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek
"Kövi Pál pontosan ismerte Erdély múltját és multikulturális hagyományait. Könyve az egymás mellett élő, folyamatos kölcsönhatásban lévő kultúrák konyháját mutatja be, hiszen minden más olvasat fikció lenne."
Nyáry Krisztián

Kövi Pál, híres New York-i vendéglős (Four Seasons) a hetvenes években visszatért ifjúkorának helyszínére, Erdélybe, hogy összegyűjtse a régi magyar, székely, román, szász, zsidó, örmény, szombatos stb. recepteket. A szakácskönyvet azután megtöltötte kulináris esszékkel, a kor erdélyi íróit kérte föl szerzőknek. A könyv először 1980-ban jelent meg Bukarestben, majd pár évvel később New York-ban angolul. Mi most "újratöltöttük" Kövi alapművét: a csodálatos és autentikus receptek maradtak, az esszéket pedig újakra cseréltük.
Az új kiadás szerzői: Bächer Iván, Cserna-Szabó András, Darida Benedek, Demény Péter, Andrei Dósa , Esterházy Péter, Kali Kinga, Király Kinga Júlia, Nyáry Krisztián, Papp Sándor Zsigmond, Frank J. Prial, Saly Noémi, Szederkényi Olga, Tatár Zoltán, Tompa Imre, Ugron Zsolna, Váncsa István.
Az új írásokban feltűnnek puliszkák és tokányok, az erdélyi zsidó és örmény konyha fogásai, kolozsvári káposzták és a vásárhelyi vargabélesek, nyomtatott szakácskönyvek és nagymamák kézzel írt receptfüzetei, útszéli sütödék és legendás vendéglők, ősi fogások és hamis műételek, csorbák és miccsek, zakuszkák és flekkenek, szászok és románok - és ez a felsorolás csak egy kis ízelítő!

összeállította és szerkesztette Cserna-Szabó András
Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
b-216840
simplepay_hu_v2 kandh_v2