Fordulópont

Fordulópont
A DC Comics Nagy Képregénygyűjtemény 72.kötete
Szállítási információ:
1 munkanap
Borító:
Kemény
Oldalszám:
152
Brand :
kepregenymarket
Hamarosan újra kapható
3 290 Ft
A vásárlás után járó pontok: 33 Ft
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

72.KÖTET
FORDULÓPONT

Eredeti megjelenés: Fordulópont 1-5.szám

2011 júniusa és októbere között

Barry Allen egy hős.
Az ártatlanok védelmében veszi fel a harcot a gonosz ellen,
mint Flash-vagyis a világ leggyorsabb embere. De ez nem az a világ amelyet ismer. Ez egy olyan világ, ahol Csodanő és Aquaman milliókat

sodort háborúba, ahol Batman kezéhez legalább annyi vér tapad, mint

ellenségei kezéhez, és ahol senki sem hallott még Supermenről.

barry Allennek meg kell ismerkednie ezzel a különös valósággal,

hogy annak közveszélyes hőseit összegyűjthesse, mert csak velük

hozhatja rendbe a világot. De akár sikerrel jár, akár

elbukik, a világ már sohasem lesz lesz

ugyanolyan többé.

 

 

FLASH 139.SZÁM

Eredeti megjelenés: 1963.szeptember

 

Flash legelső időutazós történetében Barry Allen

a 25. századba utazik, ahol győzedelmeskednie kell Zoom

Professzor felett, aki arra tette fel az életét, hogy Fordított Flashként

bűncselekményeket hajtson végre

Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
978837566516172
Vélemények
Átlagos értékelés:
( 5 )
2019.09.27 20:28
 - Váradi György
A DC Nagy Képregénygyűjtemény egyik legjobban várt darabja a 72-es szám, a Flash: Flashpoint, jelen esetben Fordulópont. Lehetne vitatkozni a cím fordításának helyességén, mégis elég beszédes, helytálló ez az átirat. Ezután a sztori után már semmi sem lesz ugyanolyan. De ne szaladjunk ennyire előre, bízzuk Flashre a rohanást.

Barry életének korai szakaszát egy hasonló tragédia árnyékolta be, mint Batmanét. Édesanyját meggyilkolják, és az apjára terelik a gyanút, akit elítélnek, majd később a börtönben is hal meg. Az ifjú Barry ezért is választja a rendőri hívatást, és kerül a laborba, (ahol aztán a balesete révén a szuperképességére szert tesz) hogy megtalálja a valódi tettest.

De mi történne, ha egy nap arra ébredsz, hogy mindez nem történt meg? Mintha csak egy rossz álom lett volna, és édesanyád él és szeret? Emléked viszont nincs az elmúlt időszakról vele, vagy bármivel kapcsolatban, mégis ott van és rád vár, hogy ebédelni vidd. Az öröm azonban kérész életű. Azzal, hogy nem történt meg a halála, nem született meg Flash sem, és sose nősült meg. Ráadásul a világ is furcsán elcseszett hely lett. Háború dúl Európa helyén és százmilliók hallnak meg.

Barry az Igazság Liga segítségével szeretné a konfliktust helyrehozni, csakhogy a Liga sose jött léte. Vannak hősök, de valami kifacsart erkölcsi kódex alapján tevékenykednek, sokszor egymással is torzsalkodva. Talán hiányzik számukra egy erkölcsi iránytű? Ilyen egy Superman „nélküli” világ.

Ahogy egyre jobban kitárul előttünk ez az univerzum, úgy élednek fel Barry emlékei a szüleivel leélt életéről és a világ önmagából való kifordulásáról. De benne ott vannak még egy jobb világ emlékei is, ezek viszont folyamatosan halványulnak.

Képességek nélkül és egy rendkívül megkeseredett Batman oldalán küzdve vajon elnyerheti Flash a lelki békéjét? Megmentheti a világot, vagy eltörli azt?
Ez a kaland folyamatos versenyfutás az idővel, ebben viszont Flash a legjobb. De vajon van elég ideje, hogy ismét hős legyen? Van elég ereje hozzá?

A mini sorozatot Geoff Johns írta (Aki számtalan szuper sztorit szállított már részünkre magyar nyelven is, lásd talán a legismertebb: Kingdom Come – A te országod.) és ezzel lezárult az általa írt Flash széria, és megágyazott a DC "New 52" sorozatoknak. Andy Kubert rajzoló keltette életre Johns elképzeléseit. Energiával teli, szikrázó paneljai, gyakran örvénylő forgatagba futnak ki, ezzel is jelezve: Ez a szép új világ bizony a káosz otthona. Rajzai ennek ellenére kellemes szemlélődést biztosítanak a szemnek, és itt lesz bőven néznivaló.

Nem csak Flash és Batman rajongók számára ajánlott olvasmány!