Typex Rembrandt

Typex Rembrandt
Szállítási információ:
1-2 munkanap
Borító:
Kartonált
Brand :
kepregenymarket
Nincs raktáron
3 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 40 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Emelem poharam a legnagyobb holland mûvészre... Na jó, a második legnagyobbra. Elõször volt Rembrandt, aztán jött Typex.

Nick Cave

A holland képregényrajzoló, Typex majdnem három éven át Rembrandttal élt: vele foglalkozott éjjel-nappal, esõben és szélben. Intenzív együttélésük eredménye ez a lenyûgözõ vizuális csemege, amelyben a szerzõ megrajzolja saját Rembrandtját: a szeszélyes, hiú, arrogáns, nyers, sértõdékeny, mindemellett elragadó és olykor szinte szeretnivaló festõt. Akit épp önnön zsenialitása tesz tönkre: nem tud mit tenni, hatalmas mûvésznek született.

A Rembrandt címû képregény nem kulturálisan korrekt hagiografikus irat, szentéletrajz nagyon is életszagú és direkt, rendkívül tartalmas képeskönyv azoknak, akik testközelbõl akarják megismerni a XVII. század egyik legnagyobb festõjét. A rajzoló mesteri módon alakítja történetét: nagyszabású és részletesen megrajzolt tömegjelenetek néha szinte absztrakt, aprólékos részletekkel váltakoznak; komor barnával telerajzolt oldalak után szinte ránk zúdul a színek kavalkádja. És ízelítõül lapozzanak csak a Rattus ratus címû fejezethez amely az amszterdami pestisjárványt idézi fel , meglátják, Typexnél szebb patkányokat senki sem rajzol.
Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
9789633104804
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés