Vasember - Az öt rémálom

Vasember - Az öt rémálom

A Nagy Marvel Képregénygyűjtemény 15.kötete

Borító:
Kemény
Státusz:
Nincs készleten
EAN:
977253294803718015
Brand :
kepregenymarket
Hamarosan újra kapható
3 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 35 Ft
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

Tony Stark legnagyobb ellensége, a mániákus hadúr,
Obadiah Stane meghalt, amikor el akarta pusztítani a hős örökségét. Most Obadiah fia,
Ezekiel lépett színre, aki megesküdött, hogy megbosszulja apja halálát.
Míg az apja egy kezdetleges „Fegyverkufár” páncéllal próbálta legyőzni Vasembert,
Ezekiel manipulatív módon szert tett egy modernebb Vasember-páncélra.
Mivel épp olyan könyörtelen, de tízszer okosabb, mint az apja volt, az ifjabbik Stane lett Tony Stark legnagyobb rémálma.


A gyűjtemény a The Invincible Iron Man 5.széria 1-7.számát tartalmazza.


A történet előzményei:

Egy új fegyver éles próbabevetése során a milliárdos fegyvertervező Tony Stark terroristák rabságába esett.
Rabtartói egy új fegyvert követeltek tőle, ő azonban egy hevenyészett csatapáncélt épített helyette, amivel aztán sikerült megszöknie. Miután hazatért Amerikába, megfogadta, hogy a vagyonát és befolyását onnantól a világ jobbá tételére fordítja. Egy áttervezett, kecsesebb páncélöltözetben, a legyőzhetetlen Vasemberként állt az igazság szolgálatába, miközben a cégét is átalakította – így született meg az egykori fegyvergyár helyén a humanitárius célokra összpontosító Stark International.
Jó pár éve a vállalatával együtt kis híján az egykoron az apjával, vagyis Howard Starkkal üzletelő Obadiah Stane áldozatává esett, aki a machinációval teljesen lezüllesztette és alkoholizmusba kergette Tonyt, majd miután az többé nem állt az útjában, erővel felvásárolta a Stark International többségi részesedését, és átvette az irányítást a cég felett.
Tony nagy nehézségek árán felépült a függőségéből és visszaszerezte a vállalatát, mire a bosszúszomjas Stane magára öltött egy átalakított Vasember-páncélt (a “Fegyverkufárt”) és Stark életére tört. Vasembernek egy hosszas, fárasztó küzdelem végén sikerült semlegesítenie a Fegyverkufárt, ám Obadiah ekkor a páncél maradék energiájával az öngyilkosságba menekült ahelyett, hogy szembenézzen a vereségével.
Az elmúlt időszakban Vasember még tovább fejlődött az egy kifinomult nanotechnológiának köszönhetően. A Tony páncélja alatt második bőrrétegként szolgáló Extremis lehetővé teszi a számára, hogy egyenesen az idegrendszerére kapcsolja Vasembert, amitől jobban uralja az öltözéket, mint valaha.
Mellette egy új állásra is szert tett a Stark International vezetése és a hősködés mellett: a Szuperhumán Regisztrációs Törvény nyomán kirobbant szuperhős-polgárháborút követően Tonyt nevezték ki a nemzetközi békefenntartó szervezet, a SHIELD élére.

Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
977253294803718015
Tömeg
100 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
simplepay_hu_v2 kandh_v2