A DC Comics Nagy Képregénygyűjtemény 71.kötete

Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés
Vélemények a termékről
Átlagos értékelés:
( 5 )
1.
2019.09.14 22:05
 - Váradi György
Mikor kibontottam a DCNK gyűjtemény 71-es kötetét, hogy szertartásosan átlapozzam (nyomdahibák után kutatva) elfogott a félelem. Tartottam tőle, hogy a kötet címe beszédes. És ez egyben azt is jelenti majd, az elolvasása is Gyötrelem lesz. (Spoiler: Nem az! ;) )

Az előző kötet szép, már-már gyönyörű rajzai után Dustin Nguyen munkája ijesztő/taszító lehet. Kétségtelenül megosztó grafikus, mégis úgy érzem tökéletesen, profin tette a dolgát ezen füzetek készítésekor is.
Szálkás, néha kissé talán darabos rajzai remekül keltik életre Alan Burnett sztoriját, ami nem más mint egy valódi rémálom. Hogyan is néz ki mindez címszereplőink esetében?

Superman: Nem kétséges, hogy az "Élet Bajnoka" számára minden élet megmentése cél, minden kudarc valóságos katasztrófa. De hogy élne meg a Föld legnagyobb hőse egy olyan vészhelyzetet, melyben Ő csak kispadon ülő szemlélő lehet... miközben Lois élete (és sok más emberé is) veszélyben forog?
Mit tehetsz olyankor, ha gyakorlatilag szinte korlátlan hatalmad van, de nem vagy a magad ura? Hogy érinthet az, ha bármire képes vagy, mégis más rángat dróton, mint egy marionett bábut?

Batman:
A Denevér legrosszabb rémálmai kétségtelenül azok, amiket át is élt már. Szeretteinek (szüleinek, Robinnak) elvesztése. De listavezető helyen van az önkontrollának/önuralmának elvesztése is. Ebben a történetben a Denevérember ezen képessége a végletekig próbára lesz téve, állóképessége rendkívüli módon terhelésre kerül.

Az író ott veszi fel a fonalat, ahol a DCNK 21-es kötete ( A Superman/Batman: Supergirl) befejezte, annak egyeneságbeli következményeit tanulmányozhatjuk eme rémálomszerű nyomozós/kutatós/reménytelen mentőküldetésen, melyet végigizgulhatunk a Sötét Lovag oldalán. Szerencsére a Bőregérnek nem egyedül kell szembeszállnia az isteni erejű ellenfelekkel. Társával, Bekkával tökéletes párost alkotnak. (Az alkotók zsenialitását tükrözi, hogy Bekka képességeit/adottságait ezekkel a nem szép rajzokkal is jól vissza tudták adni a szövegek és a panelek beállításaival. Bennem szemernyi kétség sem volt egy pillanatra sem a képességeit illetően.)

Összességében elmondható, hogy egy olyan remek történetet kaphat mindenki, aki kézbe veszi a kiadványt, ami élvezetes, nem gyötrelmes élményeket nyújt.

Legendás Batman vásárlók számára (is) kötelező darab! ;)