A bor készítése és kezelése

A bor készítése és kezelése
A bor készítése és kezelése
Szerző:
Bíró Károly, Mercz Árpád
Nyelv:
magyar
Borító:
puhatáblás
Oldalszám:
328
Kiadó:
Nemzeti Örökség Kiadó
EAN:
9786156788313
Kiadás éve:
2024
Webshop készlete: Raktáron
5 100 Ft
A vásárlás után járó pontok: 51 Ft
Kedvencekhez
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek
A borkészítés és borfogyasztás mindazoknál a népeknél, amelyeknél a természeti viszonyok megengedték a szőlőtermesztést, az őstörténettől napjainkig nagy szerepet játszott az emberek életében. A bor az emberiségnek napjainkban is általánosan ismert, kedvelt itala.

Egyeseknek élvezeti cikként szolgál, másoknak viszont a mindennapi táplálkozás fontos kiegészítő fogyasztási cikke. De fontos szerepet tölt be a közegészségügy terén is, részben a járványos betegségek elhárításában, a megelőző védekezésben, részben pedig a gyógyításban, illetve a legyengült betegségeknél a szervezet részére gyorsan értékesülő tápszerként alkalmazva. Ünnepi lakoma a magán-, köz-, vagy nemzetközi életben bor nélkül el sem képzelhető.

A mai Magyarországon újra reneszánszát éli a borkészítés és a különféle borbemutatók, bormustrák, fesztiválok ideje. Szinte minden jelentős szőlőtermelő vidékünkön zajlanak ilyen események, amik egyre népszerűbbek és évről-évre mindig nagyobb az érdeklődők, borkedvelők létszáma.
Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
b-228206
simplepay_hu_v2 kandh_v2