Blog

2021.09.21 09:31
kepregenymarket
Tini Nindzsa Teknőcök

Van egy, de talán két generáció, akik a hétvégén azt várták, hogy... ne aludjanak. Mert korán reggel kezdődtek a rajzfilmek. Tudtam volna aludni, de megkértem valakit, ébresszen. Legkésőbb akkor, amikor felcsendül a főcímdal. "Tini Nindzsa Harci Teknőc, Tini Nindzsa Harci Teknőc, Tini Nindzsa Harci Teknőc. Elszánt és gyors: csodahős." Több mint hatvan részt láthattunk magyarul, és hatalmas felfedezés volt pár évvel később, hogy képregény is van. Igaz, Tini Titán Teknőcök volt a címe, de ez a legkevésbé sem zavart senkit.

 

2021.09.02 07:18
kepregenymarket
Alois Nebel
Alois Nebel Csehországban született, és predesztinált vasutas. Az apja is vasutas volt, a nagyapja is, neki sincs más választása. Mondhatni, az vérében van. A szíve is a menetrend szerint dobog. Ami nem csoda, mert az a kedvenc olvasmánya is. Ha valahová megy, a táskájában ott lapul a menetrend. A szolgálati helyiség egyik részében is ott van, szépen sorba rendezve több évtizednyi menetrend. Az a jó benne, hogy pontos és sosem változik. A vasút biztonságot jelent, pontosságot és stabilitást nyújt. De az élet mindig közbeszól.
2021.08.10 07:29
kepregenymarket
Az utolsó huszár

„Valami mozog a padláson. Kaparja a deszkát. Förtelmes dolgokat suttog nekem! Kérem, ha ezt látja, ne jöjjön fel a padlásra! Senki se menjen a közelébe! Csak égessék el a házat! És ha látják azt a vénasszonyt…

Égessék el azt is!”

2021.06.13 22:26
kepregenymarket
Free 2021 nyár

Oda vagy a képregényekért, de az elmúlt évek képregényes dömpingjei miatti gazdagabb választék és sok megjelenés miatt gyakran csak kapkodod a fejed? 

2021.05.30 13:51
kepregenymarket
Egérőrség
Egy egér élete nem csak játék és mese...
1152 ősze igen nehéznek bizonyult, és a télre való megfelelő felkészülést hátráltatta az Éjfél által szervezett lázadás.
2021.05.25 20:55
kepregenymarket
Zórád Ernő - Tigrisvér

Amikor képregény adaptáláshoz keres témát az ember, biztos sikerre számíthat, ha Rejtőre esik a választása.  Cs. Horváth Tibor jelen képregény esetében egy westernt választott a rejtői életműből, melyet a szerző eredetileg Gibson Lavery néven publikált.

2021.05.24 19:41
kepregenymarket
Szaladin
A Szentföld. Évezredek óta rabul ejti az emberek képzeletét. Keresztények, izraeliták és muszlimok is mind a „saját” fennhatóságuk alatt szeretnék tudni. Természetesen ez a helyzet állandó, öldöklő harcok forrása.
A középkor során számtalan kereszteshadjárat indult Jeruzsálem és a Szentföld „megtisztítására”. Jeruzsálem i. sz. 638 óta muzulmán fennhatóság alatt állt, egészen az első kereszteshadjárat végéig, mikor is 1099-ben elfoglalták a várost. Ez természetesen hatalmas tüske volt a muszlimok szemében, azonban ebben az időszakban két kalifátus irányította az iszlám területeket és ez rendkívül megosztottá tette őket. Ebbe a nem túl kedvező politikai helyzetbe született Szaladin.