A legújabb házi cukrászat kézikönyve

A legújabb házi cukrászat kézikönyve
A legújabb házi cukrászat kézikönyve
Szerző:
Hegyesi József
Nyelv:
magyar
Borító:
puhatáblás
Oldalszám:
210
Kiadó:
Nemzeti Örökség Kiadó
EAN:
9786156603531
Kiadás éve:
2023
Webshop készlete: Raktáron
3 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 35 Ft
Kedvencekhez
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
"Házi czukrászat" czimű kézi-könyvecskémnek a múlt évben megjelent III. kiadása is teljesen elfogyott, mely jelenség eléggé bizonyítja művem gyakorlati értékét, miért is indítatva éreztem magamat, azt a jelent IV. kiadásban is közrebocsátani.

Ez alkalommal a fösúlyt a helyes magyarságra fektettem az előző kiadásban előforduló magyartalanságokat kiküszöbölve, arra törekedtem, hogy a kifejezések ne csak érthetők, hanem lehetőleg magyarosak is legyenek. De számolva a czukrászat terén folyton fokozódó igényekkel is, jelen kiadást még "Párizsi sütemények" czim alatt egy egész 15 reczeptet magába foglaló fejezettel is bővítettem úgy, hogy kézi könyvecském immár 359 különféle reczeptet foglal magában, amelyek a legujabb sütemények, torták, élesztős tészták, sós és édes teasütemények, a legkülönbözőbb bonbonok és czukorkák (sokan nem tudják, hogy Hegyesi József nevéhez fűződik a szaloncukor elkészítésének módja és így az igazi magyar hungaricummá vált: "Jókai még szalonczukkedlinek nevezte a szaloncukrot, ugyanis a cukorka neve a német salonzuckerl szóból ered. 1891-ben megjelent "A legújabb házi czukrászat kézikönyve"-ben, amelyben tizenhétféle szaloncukrot ír le a szerző, így pl.: szalon-ananász czukorkák, szaloncréme-bonbonok, szalon-marasquin-czukorkák, szalon-pisztácz-czukorkák.), crémek, fagylaltok és sorbettek, valamint a legujabb parfaitek készítését röviden és nagyon érthetően tárgyalom.

A mű jelen kiadása az 1891-es megjelenés reprintje.
Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
b-218462
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
simplepay_hu_v2 kandh_v2