Érzelmi intelligencia

Érzelmi intelligencia
Érzelmi intelligencia
Szerző:
Daniel Goleman
Nyelv:
magyar
Borító:
füles, kartonált
Oldalszám:
600
Kiadó:
Open Books
EAN:
9789635722792
Kiadás éve:
2024
Webshop készlete: Raktáron
5 999 Ft
A vásárlás után járó pontok: 60 Ft
Kedvencekhez
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
„Mire számíthatunk az érzelmi intelligencia történelmének következő negyedszázadában? Meglepően hangzik talán, de a mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) munkahelyi megjelenése pozitív következményekkel járhat az érzelmi intelligenciára nézve. Ahogy a mesterséges intelligencia egyre nagyobb lendülettel tör előre, és a munkaerőpiac minden szintjén lesz majd olyan munkahely, ahol kiváltja az embert, különösen nagy értéket fognak képviselni a magas érzelmi intelligenciájú emberek.”
A kevéssé ismert érzelmi intelligencia (EI) ugyanolyan fontos a siker szempontjából, mint a sokat emlegetett IQ - állítja először 1995-ben megjelent, azóta világszerte sok millió példányban, több mint negyven nyelven kiadott könyvében Daniel Goleman.

Magas IQ-jú emberek is vallhatnak csúfos kudarcot, szerényebb adottságúak is érhetnek el meglepő sikereket. Az okokat kutatva jutunk el egy „másfajta okossághoz”, az érzelmi intelligenciához, amelybe beletartozik az önismeret, az önuralom, a kitartás, a beleérző képesség és a társas kapcsolatokban való jártasság. Csak az állja meg kiválóan a helyét az élet különböző területein, akiben megvannak ezek a tulajdonságok - állítja az amerikai pszichológus és tudományos újságíró. De mielőtt bárki elkeseredne, Goleman hozzáfűzi: az érzelmi intelligencia tanítható, fejleszthető - egyúttal javasolja ezeknek az érzelmi készségeknek az oktatását, beépítését az iskolai tantervekbe.

Hogyan válhatunk tudatosabbá saját érzéseinkkel és a másokéival kapcsolatban? Miként fejezzük ki az érzelmeket? Hogyan állítsuk érzelmi intelligenciánkat a boldogság és a siker szolgálatába? Ezekre és más hasonló kérdésekre ad tudományosan megalapozott, ugyanakkor közérthető választ Daniel Goleman klasszikussá nemesedett műve, amely közismertté tette, az IQ mellé emelte az EI fogalmát.
Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
b-219369
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
simplepay_hu_v2 kandh_v2