Helyes táplálkozás kismamáknak

Helyes táplálkozás kismamáknak
Helyes táplálkozás kismamáknak
Szerző:
Daina Kalnins, Joanne Saab
Nyelv:
magyar
ISBN:
9789635446797
Borító:
füles, kartonált
Oldalszám:
320
Kiadó:
Kossuth Kiadó
EAN:
9789635446797
Kiadás éve:
2022
Webshop készlete: Raktáron
6 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 65 Ft
Kedvencekhez
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A helyes táplálkozás megismeréséhez a legalkalmasabb a várandósság első néhány hónapja, vagy az az időszak, amikor a nők még csak tervezik a terhességet. A majdani anyukák a várandósság előtti és alatti táplálkozása jelentős hatást gyakorol az újszülött egészségére nemcsak a szülésekor, hanem élete későbbi szakaszaiban is.
Mindez azt jelenti, hogy okosan kell megválogatni az ételeket, mivel a várandósság alatt nagyobb az energiaigény, és már a fogamzás előtt is több kell az olyan mikrotápanyagokból, mint például a vas és a folsav. A kötet segítségével a nők megismerhetik a várandósság alatti helyes táplálkozás alapelveit, és megtudhatják, hogyan juthatnak hozzá az optimális mennyiségű tápanyagokhoz. Minden részletre kiterjedő, könnyen érthető étkezési tanácsokat kapnak a fogamzástól kezdve a várandósságon át a szoptatás minden fázisához. A közreadott ételreceptek megkönnyítik ezeknek a tanácsoknak a követését, és a segítségükkel az anyukák és a babák is megfelelő mennyiségben jutnak hozzá a fontos tápanyagokhoz.
Próbálja ki ezeket az ízletes ételeket:
reggeli müzli elvitelre, áfonyás muffin zablisztből, babmártás, gyömbéres-csilis édesburgonya-leves, mandarinsaláta mandulával, ropogós brokkolisaláta, mézes dijoni csirke, parmezános-fűszeres sülthal-szeletek, kókuszos garnéla curryvel, csicseriborsós burger, narancsos-gyömbéres sertéssült zöldségekkel, fűszeres borjúsült, marhahúsos fajitas, mángoldos tojáslepény pitában, gombás-spenótos lasagna kecskesajttal, fahéjas sültkörte, csokoládékrémes muffin.
A kötetet a torontói Beteg Gyermekek Kórháza gondozta, amely a világ vezető gyermekkórházainak egyike. Az intézmény 1875 óta nyújt színvonalas egészségügyi ellátást csecsemőknek, valamint kis és nagy gyermekeknek egészen 18 éves korukig. A nagy nemzetközi elismertségnek örvendő kórház a tudományos kutatás mellett évente mintegy 340 ezer beteget lát el.
A kötetben található:
• a várandósság alatti táplálkozásról feltett húsz leggyakoribb kérdésre adott válaszok;
• az egészséges táplálkozás alapjainak közérthető ismertetője;
• szemléletes ábrákkal illusztrált élelmiszerbiztonsági útmutató, amely az élelmiszerek biztonságos kezelésétől a halfogyasztásig minden területet felölel;
• tanácsok a várandósság előtti egészséges táplálkozáshoz, a folsavtól a kalcium és a vas beviteléig;
• részletes étkezési útmutató mindhárom trimeszterhez;
• táplálkozási javaslatok a szülés utáni időszakhoz és a szoptatáshoz;
• 150-nél több egészséges étel receptje a várandósság és a szoptatás idejére;
• neves szakmai szervezetek egészséges táplálkozásra vonatkozó ajánlásai.
Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
b-204815
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
simplepay_hu_v2 kandh_v2