Váncsa István szakácskönyve – Ezeregy+ recept

Váncsa István szakácskönyve – Ezeregy+ recept
Váncsa István szakácskönyve – Ezeregy+ recept
Szerző:
Váncsa István
Nyelv:
magyar
ISBN:
9789634339366
Borító:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
672
Kiadó:
Libri Könyvkiadó
EAN:
9789634339366
Kiadás éve:
2021
Webshop készlete: Raktáron
5 999 Ft
A vásárlás után járó pontok: 60 Ft
Kedvencekhez
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Váncsa István szakácskönyvének új, bővített kiadásában negyven év munkáját gyűjti egybe. Hatalmas receptanyagot, 1125 különleges receptet tartalmaz, miközben a konyhaművészeti ismeretek valóságos enciklopédiája. Mindaz benne van, amit a gasztronómiáról egyáltalán tudni érdemes. Szó esik benne a világegyetem létezését meghatározó fizikai állandók és a marhafarok különös, misztikus kapcsolatáról, a rákok víz alatti hetvenkedésének matematikai vonatkozásait leíró Rayleigh–Plesset típusú egyenletekről, a polip hátborzongatóan fejlett intelligenciájáról, a konyhaművészet történeti, filozófiai, művészeti hátteréről, arról, mi köze a levesfőzésnek a hadművészethez, a magyar lakodalmas birkának Belső-Ázsiához, a töltött káposztának Perzsiához, ki volt Prométheusz, és egészen pontosan mennyire volt részeg akkor, amikor hazavitte a tüzet.
 
A kötet kibővült az eddig írott legalaposabb lecsóismereti értekezéssel, a kolbászok világának pazar, globális horizontú áttekintésével (persze a csabaitól indulva, amit a szerző a kozmosz gyémánttengelyének tekint); továbbá egy italfejezettel, amelyből kiderül, szükséges-e a forralt bor készítéshez az Edda című óskandináv mitologikus versfüzér teljes szövegét, de legalábbis Oddrún siralmának első szakaszát az utolsó szóig fejből tudnunk (igen).

 
Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
b-198815
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
simplepay_hu_v2 kandh_v2