Blog

Az utolsó huszár

2021.08.10 07:29
kepregenymarket
Az utolsó huszár

„Valami mozog a padláson. Kaparja a deszkát. Förtelmes dolgokat suttog nekem! Kérem, ha ezt látja, ne jöjjön fel a padlásra! Senki se menjen a közelébe! Csak égessék el a házat! És ha látják azt a vénasszonyt…

Égessék el azt is!”

 

A fenti idézet az Utolsó előtti Huszár képregényben olvasható, és szerintem egyből kiderült számotokra, hogy ez nem egy hétköznapi cucc. Varga Bálint Bánk és a Tuli Család képregénye egy igazán igényes, már-már kézműves terméknek mondható.

 

Az Utolsó Előtti Huszár egy önmagukat Fekete Mentéseknek nevező huszár csoportot mutat be nekünk egy összetett, steampunkra hajazó világban, ahol a huszárok tankokkal vadásznak túlvilági, misztikus lényekre, ezek között is kiemelt fontosságú célpont a boszorkányok népes tábora.

 

A történetben Áron, és halott testvére, Mátyás a két központi karakter. Áron csökönyös, mint a szamár, úgy beszél, mint a bugaci betyár, és irtja az ellent, mintha muszáj lenne. Az első részben a kisgömböccel akad össze a bajszuk, egy rendkívül hangulatos, horrorisztikus történetben. És aki a rendezői változatot választja, elolvashatja a „nulladik részt”, amiben a Hétszűnyű Kapanyányimonyók száját rendezik el a huszárok.

 

A képregény több változatban jelent meg, így mindenki az igényei szerint válogathat a különböző termékek között. Van egy alap változat, 44 oldalon. Egy különleges forgatókönyv kiadás, nagy alapos, puha kötésben, 84 oldalon, melyben megismerhetjük a képregényalkotás folyamatát. A Rendezői változat 144 oldalas, a képregényen felül, ahogy más említettem, olvasható benne a „nulladik rész”, megcsodálhatók a különböző vendégalkotók borítóterveit, a forgatókönyv bizonyos részei, valamint egy novellát is elolvashat a Huszár Univerzumból az, aki ezt a kiadást választja. A rendezői változat keménykötést kapott egyébként, így még impozánsabb a megjelenése.

 

Az Utolsó Előtti Huszár emellett még a társasjáték-készítőket is megihlette. A társasjátékban Veres Rozival küzdhet meg a vállalkozó szellemű huszárbanda. Mindezek mellett egy 12 cm-es figura is elérhető Áronról, amint a 14-es Gordon-Tesla GT1-es karabélyt, művésznevén a Szentségelőt szorongatja.

 

Ne legyetek restek, válogassatok a Képregénymarket kézműves képregényes csemegéiből.