Blog

Zórád Ernő - Tigrisvér

kepregenymarket
Zórád Ernő - Tigrisvér

Amikor képregény adaptáláshoz keres témát az ember, biztos sikerre számíthat, ha Rejtőre esik a választása.  Cs. Horváth Tibor jelen képregény esetében egy westernt választott a rejtői életműből, melyet a szerző eredetileg Gibson Lavery néven publikált.

A Tigrisvér hőse Robin Olsen. Egy rendkívül jámbor lelkű fiatalember, aki annak ellenére, hogy az ökölharc és a colt avatott mestere kerüli az erőszakot. Amikor ugyanis erőszakhoz akarna folyamodni, elméjét rémképek lepik el: lövések, tűz, füstszag és jajveszékelés látomásai gyötrik ilyenkor. Mikor az öreg Olsen tudomására jut a dolog, hogy fia emiatt hagyja magát megverni, úgy érzi eljött az idő, hogy felfedje a fiatal ember előtt a múltját. Az igazi apja a hírhedt bandita, a Tigris. A haramia hosszú vérengző karrier után visszavonult, családot alapított. Ám sógora és néhány cimborája elárulta a magas vérdíjért. A rémképek Tigris elfogásának estéjének elfojtott emlékképei.
Robin, ahogy meghallja a történetet, mintha mázsás béklyóktól szabadulna meg. Kiront a házból és elindul apja kiszabadítására, meg sem várva, hogy nevelőapja befejezze a történetet. Így azt sem tudja meg, hogy a Tigris gyermeke betegségben elhunyt, és Jeff Olsen a Tigris bosszújától tartva egy másik csecsemővel helyettesítette az árvát.
Robin igazságérzetétől és a „Tigrisvértől” hajtva igyekszik nyomokat találni azokhoz a csibészekhez, akik elárulták az „öregét”. Ám bármerre is jár, hullák maradnak a nyomában. A megveszett fiú után hajtóvadászat indul. Még Ő sem sejti, hogy ebben a féktelen kalandban az egyik célpontja lányának személyében olyan kincsre talál, ami a bosszúvágynál is becsesebb. De vajon el lehet rendezni a Tigris és a „Kistigris” sorsát? Jóra fordulhat minden, ha ilyen „veszett vér” csörgedezik valaki ereiben?
Olvassátok el Cs. Horváth Tibor és Zórád Ernő nagyszerű képregényét, amiből minden kérdésre választ kaphattok, és talán kíváncsivá váltok a Rejtő féle vadnyugati történetek eredetijeire is. A/4-es méretben, összegyűjtve vehetitek kézbe az először az 1969-es Magyar Ifjúságban megjelent képregényoldalakat.
simplepay_hu_v2 kandh_v2